Connect with us

Fjellstrand

Keeperlegenden Petter Garder legger opp

Keeperlegenden Petter Garder legger opp

Han er en av tidenes største lokalhelter. Nå legger Petter Garder både skoene og hanskene på hylla for godt.

I 1995, samme år som forfatteren av denne artikkelen ble født, debuterte det 16 år gamle keepertalentet Petter Garder på A-laget til Nesodden.

22 år senere er det slutt. Nøyaktig én uke etter at Garder fylte 39 år annonserer veteranen at tiden er inne for å si at nok er nok.

– Som følge av en kranglete rygg og manglende tid som følge av andre verv i både NIF og Fjellstrand, er jeg dessverre nødt til å si stopp nå, sier Petter Garder.

Garder har vært en helt for begge de to store klubbene på Nesodden. 39-åringen står ifølge Nesodden IF bokført med 93 offisielle kamper, og er med på topp 65 over spillerne med flest kamper for Nesodden.

Høydepunktene er mange, blant annet da Garder bidro til å holde Nesodden inne i kampen om å holde plassen i 4. divisjon for noen år tilbake (se bildet under).

– Jeg kan se på en veldig fin karriere med veldig mange morsomme øyeblikk, konkluderer Garder, idet en tåre popper frem i øyekroken når han ser tilbake på høydepunktene i karrieren.

NIF skulle nok gjerne sett at de hadde en mann med like mye rutine som Garder også i dagens tropp, når de kjemper for å beholde plassen i 4. divisjon også i 2017.

Saken fortsetter under bildet

I Fjellstrand har Garder vært en meget viktig person siden Nesodden 3 og Fjellstrand slo seg sammen i 2015. Siden den gang har Fjellstrand vært en suksesshistorie og i praksis rykket opp to år på rad etter omleggingen av seriesystemet.

Spesielt utenfor banen har Garder vært en bauta i både organiseringen og i klubbens sjel. I 2016 ble han utnevnt som fungerende styreleder.

For tiden er det mulig å se Petter Garder på Annas Hybel på Fjellstrand, som nylig har utvidet sine lokaler og fått innvilget skjenkebevilling.

Kilder som Fjellstrand-posten har snakket med har dessuten hørt rykter om at Garder vil være til stede på kveldens kamp mot Oldenborg 2 klokken 20.15 på Berger Kunstgress. Det vil han være for å ta farvel og signere autografer til de fremmøtte.

Gravejournalistene i Fjellstrand-posten har samtidig jobbet i arkivene for å finne ut mest mulig om Petter Garder. Der har vi kommet frem til at Garder kanskje kan erstatte de skyhøye spillerlønningene i Fjellstrand med å jobbe som stand-in for denne IKEA-modellen:


 

 
Circle K Flaskebekk
Yes vi leker – Nesodden
Energihuset – Nesodden
 

Sponsorer

 
 

Instagram

Facebook

Mer om Fjellstrand